Mi a PAX Gold (PAXG)?

Írta: | 2022. július 30. szombat

A PAX Gold (PAXG) egy ERC-20 stabilcoin, amely mögött a biztonságos londoni páncéltermekben tárolt fizikai aranytartalékok állnak. A PAXG csökkenti az aranybefektetés belépési korlátját azáltal, hogy a felhasználók a fizikai arany töredékét birtokolhatják a tárolási és szállítási díjak terhei nélkül. A felhasználók a PAXG-vel digitális eszközként kereskedhetnek a központosított kriptotőzsdéken és DEX-eken.

Az arany évezredek óta megőrizte értékes árucikk státuszát. Ékszerek készítésére, értékek tárolására, sőt, az infláció elleni fedezetként is használják. A fizikai arany vásárlása azonban drága és nehézkes lehet az átlagos kisbefektető számára. Egyrészt az arany tárolásához biztonságos helyre, például banki páncélteremre van szükség. Ezenkívül az arany szállítása egyik helyről a másikra bonyolult feladat lehet a nagy súlya miatt.

PAXG kriptovaluta

A Paxos Trust Company ezeket a kihívásokat kívánja kezelni a PAX Gold (PAXG) – a blokkláncon élő tokenizált arany – segítségével.

Minden egyes PAX Gold token egy troy uncia 400 unciás London Good Delivery aranyrúdnak felel meg, amelyet biztonságos aranypáncéltermekben, például a Brink’s-ben tárolnak. Mivel a PAXG fizikai aranyat képvisel, az értéke közvetlenül a fizikai arany valós idejű piaci értékéhez kapcsolódik.

A PAXG-t a New York Állami Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma szabályozza és hagyja jóvá. Annak biztosítása érdekében, hogy a Paxos fenntartsa tartalékait, egy harmadik fél könyvvizsgáló cég havonta ellenőrzi, hogy a Paxos aranytartaléka megfelel-e a PAXG tokenek kínálatának, és ezeket az igazoló jelentéseket a Paxos hivatalos weboldalán teszik közzé. A PAXG fejlesztői rendszeres okosszerződés-ellenőrzéseket végeznek a lehetséges hibák és sebezhetőségek azonosítása érdekében.