A(z) Egészség, Gyógyászat kategória bejegyzései

A Fekete nadálytő egy homeopátiás elsősegély-gyógyszer

A fekete nadálytő (Symphytum Officinale), mint gyógynövény nagy múltra tekint vissza, már az Ókortól használták törött csontok kezelésére és sebek gyógyítására. A feljegyzések és kutatások leírják zseniális gyógyító erejét, a törött csontok javítását és a csontbetegségek kezelését, a csontok gyulladásától, a csontgyulladástól kezdve a csontok rákos megbetegedéséig, a szarkómáig. Amikor valakit gipszben látok, odaszaladok hozzá,… Bővebben »

A masszázs jótékony hatásai

A masszázs az egyik legősibb gyógymód, csodás hatásairól rengeteget hallottunk már. Rengeteg masszázs fajta létezik, és bármelyiket is alkalmazzuk, garantáltan pozitív hatása van testre és lélekre egyaránt. Manapság egyre többen végeznek ülőmunkát, ami rendkívül rossz hatással van a keringésre, ezáltal az egész egészségi állapotunkra. Továbbá a helytelen testtartás miatt a vállak és hátizmok görcsössé válnak,… Bővebben »

Az infraszauna használata révén megelőzhetjük a betegségeket

Általánosságban kijelenthető, hogy a szauna használata erősíti az immunrendszert, legyen szó a hagyományos finn szaunáról vagy infrakabinról. Habár mindkettő az izzasztó hatáson keresztül javítja az egészséget és a közérzetet, az infraszaunát az alacsonyabb működési hőmérséklet miatt többen kedvelik. Használhatjuk akár minden nap, köszönhetően annak, hogy viszonylag alacsony hőmérsékleten működik így nem terheli annyira a szervezetet.… Bővebben »

Ha szeretné megőrizni egészségét

Miként alkalmazhatjuk az ősi gyógymódokat napjainkban? Hogyan őrizhetjük meg egészségünket vagy küzdhetjük le a betegségeket természetesen, gyógyszerek nélkül? Ujhelyi Szabolcs Zoárd néhány perces videóiban kitűnő tanácsokat, tippeket ad mindezekhez, többek között beszél a májtisztítás 5 lépésben történő módjáról, hogy mit tehetünk a különböző sugárzások ellen, vagy hogy miként kezelhetjük a visszereket természetesen. Ha szeretne egészséges… Bővebben »