Az infraszauna használata révén megelőzhetjük a betegségeket

Írta: | 2020. november 14. szombat

Általánosságban kijelenthető, hogy a szauna használata erősíti az immunrendszert, legyen szó a hagyományos finn szaunáról vagy infrakabinról. Habár mindkettő az izzasztó hatáson keresztül javítja az egészséget és a közérzetet, az infraszaunát az alacsonyabb működési hőmérséklet miatt többen kedvelik. Használhatjuk akár minden nap, köszönhetően annak, hogy viszonylag alacsony hőmérsékleten működik így nem terheli annyira a szervezetet.

infraszauna

Az infraszauna akkor fejti ki jótékony hatását, ha rendszeresen használjuk.

Ez heti 2-3 alkalmat jelent, használhatjuk kúraszerűen is. Persze ennek is megvannak a maga szabályai, melyeket érdemes betartani: kezdjük alacsony intenzitással, majd szép lassan emeljünk rajta. Így könnyen kitapasztalható, hogy mekkora hőmérsékleten érezzük még jól magunkat.

Ezután folytassuk egészen addig, míg le nem telik a három hét. Ugyanis maximum három hétig szabad infraszaunázni. Ezután hagyni kell a testünket feltöltődni, hisz az izzadással sok ásványi anyagot vesztünk. A szaunakabinban eltöltött idő alatt jelentős mennyiségű vizet veszít a szervezet. Egy átlagos 15 perces szaunázás során, mintegy fél liter vízvesztességgel számolhatunk. Ezt feltétlen szükséges pótolni, lehetőleg ásványvíz, vagy egyéb alkoholmentes ital formájában.
A három hét alatt egy teljes méregtelenítő kúrán esünk át, így sokkal energetikusabbnak és egészségesebbnek fogjuk magunkat érezni! Használja Ön is az infraszaunát minél gyakrabban!

infraszauna csajok

A szaunázás az alábbi előnyökkel járhat:

  • Fokozza a vérkeringést, erősíti a szívet
  • Segíti a regenerálódást izom- és ízületi sérülések esetén
  • Segít megelőzni a különböző légúti betegségeket
  • Az intenzív izzadással nagymértékben hozzájárul a szervezet hatékony méregtelenítéséhez
  • Kalóriát égetünk el vele (600-800 kalória fél óra alatt)
  • Ellazít, segít leküzdeni a stressz és a depresszió ártalmait
  • Csökkentheti a bőrhibákat, előnyös hatással van a már kialakult narancsbőrre

Ne feledje ha egészségügyi problémája van (szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás és egyéb súlyos krónikus betegségek) a rendszeres szaunahasználat előtt konzultáljon orvosával, kérje ki véleményét!