Címke arhívum: tőzsde

Mik azok az opciós szerződések?

Az opciós szerződés olyan megállapodás, amely a kereskedőnek jogot ad arra, hogy egy eszközt előre meghatározott áron megvásároljon vagy eladjon, akár egy bizonyos időpont előtt, akár egy bizonyos időpontban. Bár ez hasonlóan hangzik, mint a határidős szerződések, az opciós szerződéseket vásárló kereskedők nem kötelesek pozíciójukat kiegyenlíteni.

A Snap 39%-ot zuhant

Az amerikai részvények vesztettek pénteken, a technológiai szektor háromnapos győzelmi szériáját szakította meg egy hullámvölgydel. A technológiai súlyú Nasdaq 1,9%-ot esett pénteken, miután a Snap (SNAP) eredményei megterhelték a szektort, és sokkoló hullámokat küldtek a digitális hirdetési piacon. Az irányadó S&P 500 0,9%-ot esett, a Dow pedig 0,4%-ot veszített a hét utolsó kereskedési napján. Mindhárom fő index… Bővebben »

A pénzügyi trükkök még az Alphabet Inc. számára sem érnek fel a medvepiac erejével

A Google anyavállalat részvényei 2,5%-kal süllyedtek hétfőn, az első kereskedési napon a 20 az 1 arányú felosztás után, amely a részvények árfolyamát több mint 2000 dollárról a 100 dolláros tartományba vitte le. Az Alphabet részvényei a héten több mint 3%-ot estek, miközben a Nasdaq 100 részvényindex emelkedett, és több mint 20%-ot estek a split február… Bővebben »