A Snap 39%-ot zuhant

Írta: | 2022. július 23. szombat

Az amerikai részvények vesztettek pénteken, a technológiai szektor háromnapos győzelmi szériáját szakította meg egy hullámvölgydel.

A technológiai súlyú Nasdaq 1,9%-ot esett pénteken, miután a Snap (SNAP) eredményei megterhelték a szektort, és sokkoló hullámokat küldtek a digitális hirdetési piacon. Az irányadó S&P 500 0,9%-ot esett, a Dow pedig 0,4%-ot veszített a hét utolsó kereskedési napján. Mindhárom fő index azonban szerény nyereséggel zárta a hetet.

A Snap (SNAP) katasztrofális negyedik negyedéves eredményjelentésének következményei a hét végén a technológiai részvényekre nehezedtek, a közösségi médiavállalat részvényei pénteken 39%-ot veszítettek.

A Snap a részvényeseknek írt negyedéves levelében részben így fogalmazott: “A platformpolitikai változások több mint egy évtizedes hirdetési iparági szabványokat borítottak fel, és a makrogazdasági kihívások számos olyan iparági szegmenst megzavartak, amelyek a hirdetési megoldásaink iránti növekvő kereslet szempontjából a legkritikusabbak voltak. Emellett egyre nagyobb versenyt tapasztalunk a reklámdollárokért, amelyek most lassabban nőnek”.

A “fokozódó versenyt” a legtöbb megfigyelő annak jeleként értékeli, hogy a TikTok továbbra is nyomást gyakorol társaira a közösségi média területén.

A Meta Platforms (META) részvényei is több mint 7%-ot estek pénteken, szimpatizálva a Snap esésével. A Meta a saját második negyedéves eredményeiről jövő szerdán, piaczárás után számol be.

részletek: https://finance.yahoo.com/news/stock-market-news-live-updates-july-22-115147135.html