A(z) Informatika, Számítástechnika kategória bejegyzései

Cortana letiltása windows 10-ben

Van, hogy időnként akaratlanul is belefutsz a Microsoft virtuális asszisztensébe? Nem tudod vagy nem is akarod használni, és szívesen megválnál tőle? Így kapcsold ki a Cortana szolgáltatást a Windows 10-ben: 1. Nyisd meg a beállításszerkesztőt a windows keresőmezőjéből; regedit (Ha kérdés ugrik fel, hogy engedélyezzük-e a programnak, hogy változtatásokat végezzen a számítógépen, akkor természetesen igen.)… Bővebben »

Virtuális valóság – VR a jövő technológiája

Virtual reality, rövidítve VR A Jaron Lanier informatikus, művész által kitalált virtuális valóság kifejezésnek nincs pontosan meghatározható definíciója. Ennek fő oka, hogy a VR elnevezést sokféle jelenségre használják, igen divatos kifejezés és már a mindennapi kommunikációnk része. A VR technológia alkalmazási lehetőségei A virtual reality szimulációk amellett, hogy egy remek, akár interaktív szórakozási lehetőséget biztosítanak,… Bővebben »

Mav-IT Kft: Szoftverfejlesztés és vállalatirányítási rendszerek hatékonyan

Cégünk fő profilja vállalatirányítási rendszerek kialakítása, fejlesztése és zavartalan működtetése, szoftverfejlesztés, emellett rendszergazdai szolgáltatásokat is nyújtunk. Szolgáltatásaink komplexitására jellemző, hogy amellett, hogy webes megjelenésének tárhelyet biztosítunk biztonságos szervereinken, rendszergazda szolgáltatásunkkal biztosítjuk informatikai rendszerének zavartalan működtetését hardver és szoftver szinten egyaránt.

Munkaidő nyilvántartó program és beléptető rendszer

Egy egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát munkaidő nyilvántartó és szabadságnyilvántartó programot, beléptető rendszert ajánlunk vállalkozásoknak, intézményeknek. Ha Ön cégvezető, vagy tulajdonos, biztosan tudni akarja, hogy mikor jönnek és mennek az alkalmazottai! Ehhez nem kell mást tenni, mint letöltenie, telepítenie és kipróbálnia az EMU – elektronikus munkaidő nyilvántartó programot! A munkaidő nyilvántartó program szolgáltatásai: – Érkezések, távozások nyilvántartása, –… Bővebben »

Végleges adatmegsemmisítés mágneses adathordozókról

Ha végleg meg szeretnénk szabadulni egy merevlemez tartalmától, a formázás, adattal való felülírás nem 100%-osan jelent megoldást. Vannak különböző algoritmusok a biztonságos adattörlésre, de amennyiben nem szeretnénk a továbbiakban használni vagy értékesíteni a HDD-t, akkor jöhet szóba a fizikai adatmegsemmisítés. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy az adathordozót fizikai ráhatásokkal roncsoljuk, van erre egy szakszerű… Bővebben »