A masszázs jótékony hatásai

Írta: | 2021. június 30. szerda

masszázs

A masszázs az egyik legősibb gyógymód, csodás hatásairól rengeteget hallottunk már. Rengeteg masszázs fajta létezik, és bármelyiket is alkalmazzuk, garantáltan pozitív hatása van testre és lélekre egyaránt.

Manapság egyre többen végeznek ülőmunkát, ami rendkívül rossz hatással van a keringésre, ezáltal az egész egészségi állapotunkra. Továbbá a helytelen testtartás miatt a vállak és hátizmok görcsössé válnak, ami folyamatosan hátfájdalmakat okoz. Nos, a masszázs segít ellazítani az izmokat és felpezsdíteni a vérkeringést.

Rengeteg masszázsfajta létezik, nem szabad elfeledkeznünk a két legfontosabb masszázsról: a fejmasszázsról és a lábmasszázsról. A fejmasszírozás rendkívül jó hatással van a fejbőrünkben található rengeteg idegvégződésre. Egy 10 perces fejmasszázs legalább olyan lazító hatású, mint egy 40 perces testmasszázs. A fejmasszírozásához gyakran használnak egyéb eszközöket, mint fejbőr masszírozó kefét, olajokat, hajszeszeket. Ez utóbbi nem meglepő, hiszen aki terápiás céllal veszi igénybe a fejmasszázst, gyakran hajhullás vagy hajnövesztés miatt teszi, nemcsak azért, hogy ellazuljon. Ma már egyre több fodrászatban kényeztetik a vendégeket hajmosás közbeni fejmasszázzsal, amit vagy ujjbegyekkel, vagy fejmasszírozóval végeznek. A fejbőrben felpezsdül a vérkeringés, így a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak, ami segíthet a hajhullás kezelésében.

A talpmasszázs a másik remek terápiás masszázsforma. Úgy tartják, hogy minden szervünknek van egy stimulálási pontja a talp bizonyos részén. Ezekre nyomást gyakorolva gyógyítható az adott szerv. Hogy ez tudományosan bizonyítást nyert-e vagy sem, arról nincs tudomásunk, de egyet biztosan állíthatunk: masszázs hatására a szervezetünk endorfint, azaz boldogság hormont termel, ezért nyugodtabbak és jókedvűek leszünk, bármelyik masszázsformát is választjuk.