A Fekete nadálytő egy homeopátiás elsősegély-gyógyszer

Írta: | 2022. november 15. kedd

A fekete nadálytő (Symphytum Officinale), mint gyógynövény nagy múltra tekint vissza, már az Ókortól használták törött csontok kezelésére és sebek gyógyítására. A feljegyzések és kutatások leírják zseniális gyógyító erejét, a törött csontok javítását és a csontbetegségek kezelését, a csontok gyulladásától, a csontgyulladástól kezdve a csontok rákos megbetegedéséig, a szarkómáig. Amikor valakit gipszben látok, odaszaladok hozzá, hogy megismertessem vele a Symphytum gyógyító erejét. Az emberek elmondták nekem, hogy mennyire lenyűgözte őket az a gyorsaság, ahogyan felépültek a törött csontjaikból ennek a gyógyszernek a segítségével.

Fekete nadálytő

Íme egy lista azokról a betegségekről, amelyeken a fekete nadálytő segíthet:

 1. A csontok, porcok, inak és csonthártya sérülései. A fekete nadálytő segít a csonttörések nem egyesülésénél, a lassan gyógyuló csontok foltozásánál, és ott, ahol a seb behatolt a csontokba. Segít a csonthártyában vagy a csontok bélésében a seb begyógyulása után is megmaradó fájdalom esetén.
 2. A szemet ért sérülések. A fekete nadálytő segít a szemet ért mechanikai sérülések, például tompa tárgyak által okozott ütések esetén. Vizsgálja meg az Arnica és a Ruta-t is ilyen jellegű sérülések esetén. Gondoljon a Symphytumra a szemüregek sérülései esetén.
 3. Az Arnica-hoz hasonlóan a fekete nadálytő is segít az ütések, esések és zúzódások esetén, sőt az ilyen balesetekre való hajlamon is segít. A szer segíthet az inak és a csontok zúzódásainál.
 4. Segít a rándulásokon, valamint az izmok, csontok és inak túlhúzódásából vagy megerőltetéséből eredő sérüléseken.
 5. A Symphytumra a csontritkulás okozta töréseknél kell gondolni.
 6. A fekete nadálytő segíthet a csontok betegségeinél, mint például a csontok gyulladása, az alsó állcsont gyulladása és a csontok rákos megbetegedései vagy szarkómák. Segíthet a csontok nekrózisánál is.

Lista más állapotokról, melyeken a fekete nadálytő még segítségünkre lehet:

 • Lőtt sebek
 • Fejsérülések, agyrázkódás, koponyatörés, csontszilánkok
 • Domborulati sebek
 • Végtagok és ujjak amputálása utáni fantomfájdalom
 • Psoastályog és az alsó végtagok tályogjai
 • Teniszkönyök
 • Kicsavarodott vagy kificamodott boka

Íme a fekete nadálytőre jellemző érzések közül néhány: olyan fájdalom, mintha csonttörés lenne; rágó, rángatózó, szúró, szúró, szúró, ásító, égő, szúró és zúzódásos fájdalmak. A legjobb módja annak, hogy emlékezzünk erre a gyógymódra, ha szem előtt tartjuk a csontokkal és a csontok betegségeivel való nagyfokú rokonságát. Amikor a csontok megsérülnek, a beteg leggyakrabban gipszet visel, ezért ilyenkor a Symphytum potencírozott adagja ajánlott.

forrás: https://homeopathyforhealth.net/2010/02/16/symphytum-officinale-a-homeopathic-first-aid-remedy

A 100%-ban hazai tulajdonban lévő A Dr. Milesz termékek már több évtizede megtalálhatók a patikák, drogériák és gyógynövény szaküzletek polcain. A bevizsgált, magas minőségi elvárásoknak megfelelő termékeiket kínálják az egyre népszerűbb, alternatív, természetes eredetű, népgyógyászati gyógymódok kedvelőinek. A fekete nadálytő krém és alkoholos bedörzsölőszer megvásárolható a Dr. Milesz webáruházában, közvetlen a gyártótól, kedvezőbb áron.