Alim Adilov festményei galériánkban

Írta: | 2019. április 29. hétfő

Alim Adilov festmény - Hazatérés

A budapesti Aquaworld Resort aulájában található Art Union galéria egyik tehetséges művésze Alim Adilov üzbegisztáni születésű festőművész. 1963-ban, Taskentben született. Művészi érzékét a szüleitől örökölte; édesapja grafikus, édesanyja pedig iparművész volt. Hatásukra már gyermek korában rengeteget rajzolt, és már akkor pontosan tudta, hogy egyszer művész lesz, ezért céltudatosan képzőművészeti középiskolába jelentkezett és ott is érettségizett le. Kazahsztáni katonai szolgálatát követően tanulmányait Szentpéterváron a “Repin” Képzőművészeti akadémián folytatta, ahol olyan nemzetközileg elismert mesterek szárnyai alatt sajátíthatta el a festőművészet fortélyait, mint Mojszenko, vagy Vitrugatszkij. 1991-1993 között a Londoni Akadémia diákjaként elvégzett egy kurzust. 1993-ban települt Magyarországra. Solymári lakhelyének nyugodt, harmonikus környezete inspirációt nyújtott számára az alkotáshoz. 2004-ben csatlakozott a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületéhez.

Alim Adilov festményei hamarosan nagy népszerűségre tettek szert a műkedvelő közönség és a szakma elismert tagjai körében egyaránt. Festményei témaválasztásának középpontjában szülőföldjének szeretetteljes ábrázolása, a Biblia világa áll, mely alkotások mellett lenyűgöző portrék és csendéletek varázsolják el a közönséget. Főként olaj technikával dolgozik, színkezelése bámulatos, magával ragadó.

Látogasson el művészeti galériánkba, hogy közelebbről is megismerhesse az Alim Adilov festményeket, melyek nyugodt, tökéletességet árasztó hangulata új színt visz a rohanó hétköznapokba.

Alim Adilov festmény - Kijárat a Városba

képek forrása: artuniongaleria.hu