A hulladékkezelés eszközei; bálázógép és hulladékprés

Írta: | 2018. június 29. péntek

LSM bálázógép

Profitot termelő hulladékkezelés: hulladékprés vagy bálázó gép a megfelelő tömörítő eszköz? Milyen hulladékok kezelhetők ezekkel a gépekkel, melyik hulladékhoz milyen gép szükséges?

A sok hulladék a kellemetlen tulajdonságai közül a vállalkozásokat érintő legfájóbb pont a magas szemétszállítási költségek. Itt nem csak a hulladék elszállítási díjakat kell figyelembe venni, bár legtöbbször csak ezzel foglalkoznak, mert ez feketén-fehéren számla formájában megjelenik. Gondoljunk a sok hulladékgyűjtő edényre, rengeteg kukazsákra, számtalan elpazarolt hasznos munkaórára, amikor a mai vállalkozások legértékesebb kincse – a Dolgozó- szemetet pakol… Nem ennek hívjuk, persze… „csak összevágja, hajtogatja a dobozokat, csak kiviszi a kukába, csak elpakolja, csak rendbe teszi…” Teljesen feleslegesen dobnak ki vállalkozások súlyos havi százezreket az ablakon azzal, hogy nem számolnak a hulladékok által okozott egyéb mellékhatásokkal, láthatatlan plusz költségekkel.

Míg a legújabb számítógép, laptop, telefon azonnal felkerül a beszerzési listákra, a hulladékkezeléshez szükséges eszközökről, tömörítőkről, bálázókról még az is előfordul, hogy nem is hallottak.

Milyen hulladékkezelési eszközök vannak, amelyek egy vállalkozás életét megkönnyítik és drasztikusan lecsökkentik a szemétszállítási költségeket?

A legáltalánosabban elterjedt – bármely kis- és nagyvállalkozásnál is használható – leghatékonyabb hulladéktömörítőknek két fő kategóriája van: a hulladékprések és a bálázó gépek.

A hulladékprés a kommunális hulladékok (háztartási általános, nem szelektív, nem újrahasznosítható) kezelésére fejlesztett berendezés. Használatukkal a magas szemétszállítási díjak csökkentését és a nagy számú kukák használatának minimalizálását érjük el. Kellemes mellékhatásként eltűnik a kukákból kicsorduló szemét látványa, a kellemetlen szagok is csökkennek és a rágcsálók, bogarak is nagy ívben kerülik az összepréselt szemetet.

Az LSM BP 1100 típusú szemétprés gép bármely 1100 literes kukához használható, fém és műanyag kuka típushoz egyaránt. A megtakarítás számításához az alap: az eddigi 4 kuka helyett 1 elegendő lesz. A hulladékprés által tömörített szemét elszállításának magasabb a költsége, ez kommunális szolgáltatónként változhat. A pontos kalkulációhoz segítséget adunk, kérje díjmentes konzultációnkat!

 

A bálázó gép a nagy terjedelmű, sok helyet foglaló, rengeteg elfoglaltságot és problémát okozó, többnyire újrahasznosítható hulladékok kezelésére szolgáló pénztermelő eszköz. Ez a hulladék bálázó gép legnépszerűbb tulajdonsága: a költségek helyett bevételt termel a hulladékból. Az újrahasznosítható hulladékok bálázva minimum 100%-al többért eladhatók, mint nem tömörítve.

Bálázógép és egyéb hulladéktömörítő eszköz kínálat megtekintése >>>

Eredményesen bálázható hulladékok:

  • Papír: karton, irodai papír, újságpapír, nátron zsák, iratmegsemmisített papír, szélhulladék, címkepapír, gyártásból származó egyéb papír hulladékok (szalvéta, kéztörlő, papír-zsebkendő, wc papír)
  • Műanyag: csomagolásból származó fólia, agrófólia, mezőgazdasági fólia, bigbag zsák, PET palack, pántszalag, gyártásból keletkező műanyag-hulladékok, lökhárító, számítógép ház, rekeszek, dobozok
  • Textil: szivacs, szőtt vagy font textilek, gyártási maradékok
  • Mezőgazdasági hulladék: növények, termények szárai, állatbőrök, toll
  • Veszélyes és nem veszélyes egyéb hulladékok
  • Fém hulladék: alumínium italos doboz, lágy fémek, fém chips
  • Gumi: autógumi, gyártás maradék gumi anyagai
  • Üveg: az üveg hulladékok mennyiségének és terjedelmének csökkentésére az LSM G5 üvegdaráló gépet ajánljuk.

Az Önök vállalkozásánál mik a problémák? Mekkorák a költségek? Milyen hulladékok vannak? Ha eldöntötte, hogy megoldja a „szemét kérdést”, mindenben segítünk, kérje ingyenes konzultációnkat!