Milyen címet célszerű választani egy cikknek?

Írta: | 2016. december 14. szerda

Általánosságban elmondható, hogy ez nagy mértékben a tartalomtól és a célközönségtől függ. Más stílusban és máshogy fogalmazunk egy fiataloknak szánt tartalomhoz illő cikk címet, mint például egy üzleties szolgáltatást bemutató írást. Van azonban néhány említésre méltó dolog, amit érdemes áttekinteni ha egy igényes cikk közzététele a cél.

A cím meghatározásánál fontos, hogy lehetőleg legyen kifejező, de soha ne legyen megtévesztő, és lehetőleg tömör,de mégis tükrözi a cikkben leírt mondanivaló témáját. Ha lehetséges ne süllyedjünk le a bulvárcikkek szintjére, ne adjunk olyan címet írásunknak ami elferdíti a mondanivalónkat vagy nem kapcsolódik szorosan az írásunkhoz. Kerüljük az általános kifejezéseket, mint például: “legjobb”, “legolcsóbb”.

Nem célszerű olyan semmitmondó szófordulatokat használni, mint például minden információ az xy termékről vagy szolgáltatásról. Az ilyenek elkerülésére inkább ragadjunk meg egy olyan tulajdonságot vagy mondatrészt a cikkből, ami kiemelendő és azt foglaljuk címnek megfelelő mondatba.

Ne csak szöveget de címet se duplikáljunk. Ha már te vagy más közzétett egy cikket ugyanazzal a címmel amit adnál írásodnak, akkor inkább változtass rajta! Érdemes kerülni a felsorolásokat is, hiszen nem csak a keresőnek írjuk a cikket.

Ezzel a bejegyzéssel csak felületesen foglalkoztunk a cikk címével, de ezek olyan alapvető dolgok amik szükségesek ahhoz, hogy az általad beküldött cikket nagyobb eséllyel megjelenítsük. Minden estre ne hanyagoljuk el igenis szánjunk rá időt, hogy megtaláljuk a megfelelő cím szövegét.