Hullik a kutya szőre? A szőrhullás okai és kezelése

Írta: | 2017. július 29. szombat
kutya szőrhullás

A képen: 7 éves labrador keverék kutya szőre hullik, bőre piros.

Kedvencünk szőrhullásának többféle oka lehet, illetve megjelenése is változó. Ha a szőr hiánya foltokban esetleg szimmetrikusan jelentkezik, akkor többnyire hormonális betegség, esetleg vitaminhiány állhat a háttérben. A kör alakú szőrhiányt gombás fertőzésre is okozhatja. Ha szőrhullás nagyobb felületen, akár egész testen jelentkezik általában elsősorban ásványi anyag hiány sejthető a háttérben. Bőrbetegségegek, allergia is kiválthat olyan reakciókat, melyek megritkult szőrzethez vezethetnek. Magának az oknak felderítésére mindenképp javasolt állatorvoshoz fordulni.

Az Energyvet termékcsalád többek közt szőrhullás ellen is kínál 100%-ban természetes készítményeket. A termékek közt ásványi anyag pótlásra, allergiás reakciók gyógyítására és például immunerősítésre és sebkezelésre is találunk gyógyhatású állatgyógyászati szereket. Ha kíváncsi, hogy milyen készítmények javasoltak a kutya szőrhullás kezelésére, látogasson el a weboldalra!

Egy kattintással elérheti a szőrhullással kapcsolatos esetleírásokat, melyek bizonyítják, hogy az Energyvet állatgyógyászati szerek még súlyos esetekben akár kiegészítő kezelésként is hatékony segítséget nyújtanak. Ajánlást kaphat a kutya szőrhullást gyakran okozó viszketegség kezelésére is. Ne várja meg míg kedvence állapota súlyosabbá válik, tájékozódjon és forduljon időben szakemberhez! A honlapon az állatorvos válaszol menüpont alatt felteheti a kutya szőrhullással kapcsolatos kérdéseit is, melyre tapasztalt állatorvos válaszol.