A sárgabarack mag antioxidáns hatóanyagokat tartalmaz

Írta: | 2017. június 25. vasárnap

sárgabarack mag

A sárgabarack antioxidáns tartalmának következtében képes lassítani az öregedési folyamatokat és a sejtek szabadgyököktől való megóvásával hozzájárul az egészség megőrzéséhez. A sárgabarack mag fogyasztása daganatos betegeknek is ajánlott, mivel a benne lévő B17-vitamin egyes vizsgálatok szerint képes blokkolni a rákos sejtek fejlődését. Napi rendszeres fogyasztása ideális módja az immunerősítésnek, de a már fennálló gyulladások kezeléséhez is érdemes felhasználni. A sárgabarack mag ízületi gyulladás esetén természetes terápiaként alkalmazható a fájdalom csökkentéséhez is.

A barackmag hatásai vitaminoknak, egészséges összetevőknek köszönhetők, melyekben az apró magok bővelkednek. Sokféle tápanyag = sokféle pozitív hatás! Az immunerősítő barackmag felvértezi szervezetünket a gyakran előforduló, főként az őszi és téli időszakra jellemző betegségekkel szemben, mint az influenza, a nátha. Hagyományosan is alkalmazták köhögés ellen, köptetőként, asztma és más légzőszervi problémák kezelésére. Hatásai a keringést és az emésztést is támogatják, nagyszerűen alkalmazható magas vérnyomás és koleszterinszint ellen, de megoldja a székrekedés problémáját is.

A keserű barackmag magas B17-vitaminnnal rendelkezik, ennek pedig több szempontból is áldásosak lehetnek a hatásai. Kimutatták, hogy véd a keringési betegségektől azáltal, hogy jótékonyan szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet. A keserű barackmag fogyasztása immunrendszerünknek is jót tesz. Akik gyakran kapnak el fertőzéseket, télen rendszerint beleesnek az influenza járványba, rágcsálják naponta többször, hogy ellenállóképességüket a maximális szintre fejlesszék. A keserű barackmag antioxidánsai, egészséges zsírjai, rostjai és vitaminjai előnyösek a betegségek megelőzése, az egészség hosszútávú megőrzése szempontjából is.