Ha kell egy jó szájsebész

Írta: | 2016. június 25. szombat

Manapság az egyik leggyakoribb probléma a bölcsességfogakkal kapcsolatban, hogy a rossz, előnytelen elhelyezkedésük miatt sokkal nehezebb eltávolítani őket, mint egy hagyományos, normális fogat. A bölcsességfogak felnőtt korunkban nőnek ki, ezért jelentenek bölcsességet. Valójában persze csak rengeteg gondot okoznak, és ennek okát az orvostudomány ma még nem ismeri. Egy dolog biztos, akkor járunk el a leghelyesebben, ha rendszeresen ellenőriztetjük bölcsességfogainkat egy jó szájsebész segítségével.

Egy jó szájsebész aztán biztos kézzel nyúl a problémához, legtöbbször igyekszik húzás nélkül megoldani az esetet, persze ha nincs más választás, jöhet a fájdalommentes foghúzás. A beavatkozás akár altatással is történhet, ilyenkor természetesen a legkisebb az okozott
fájdalom. Fontos a prevenció, azaz a megelőzés. Ha a szájsebész azt tapasztalja, hogy a fogak torlódása miatt előbb-utóbb baj lesz, akkor bizony nincs más hátra, mint az azonnali eltávolítás.

A nyári szünidő és a nyaralások, nyári szabadságok idején különösen fontos, hogy mindenképpen úgy induljunk útnak, hogy megfelelően gondoskodtunk arról, hogy semmilyen fogászati, szájsebészeti probléma nem zavarhatja meg nyaralásunkat!