Guarana – Energia természetes forrásból

Írta: | 2018. január 31. szerda

guarana

A guarana Dél-Amerika őserdeiben honos növény, melyet az indiánok már több száz éve felfedeztek és használnak. A guaranának mágikus erőt tulajdonítottak, az őserdő sámánjainak rituális szertartásain is fontos szerepe volt. Napjainkban a természeti népek bölcsességét kutatási eredmények is igazolták.

A guarana javítja az agyműködést

A migrénes fejfájások természetes gyógymódja lehet, segíti a figyelem fenntartását, serkenti a memória működését és a gondolkodást. Ennek következtében fogyasztása hasznos lehet például hosszútávú feszített ütemű projektek, vizsgákra tanulás során, irodai multitaskinghoz vagy gyereknevelés melletti kihívásokhoz.
Kétszer annyi koffeint tartalmaz, mint a kávé. Teobromin és teofilin tartalma is stimulálja az agyműködést.

A guarana fokozza a fizikai teljesítményt

A teljesítőképesség növelése főként koffein tartalmának köszönhető. A koffeint már a római gladiátorok is alkalmazták, és nem kell részletezni, hogy esetükben a jó forma valóban élet-halál kérdése volt.
A guarana élénkítő és kimerültség csökkentő hatású. Hatása a kávénál hosszabban tartó, tisztább és kiegyensúlyozottabb jellegű. Egyenletesen, fokozatosan szívódik fel.
Fontos kiemelni azt is, hogy teljesen természetes!
A guarana fogyasztói között jellemző tapasztalat volt még a szexuális vágy és aktivitás növekedése is.

A guarana a fogyókúrák hasznos segítője

Klinikai vizsgálatok igazolják sikerét súlycsökkentő programokban. Összetevőinek hála (alkaloidok és zsírok) csökkenti az éhségérzetet, ugyanakkor nem ad plusz kalóriát az étrendünkhöz, mivel egészen kis mennyiség elfogyasztása is elegendő a kívánt hatás eléréséhez.
A guarana felpörgeti az anyagcserét, fokozza a zsírégetést. Élénkít is, így könnyebben megy az edzés!

…és egy érdekesség

A „guarana” szó a guaraní indiánoktól ered. A “guara-ná” jelentése “gyümölcs, mint az emberek szeme”. A gyümölcs színe a barna vagy vörös árnyalatú. Fekete magokat tartalmaz, melyeket részben fehér maghártya borít. Amikor a gyümölcsök szétrepednek, valóban emlékeztetnek egy szemgolyóra.

Guarana – Energia természetes forrásból