A gránátalma és alma összehasonlítás során jól kitűnik, hogy a gránátalma jóval több rostot, kálciumot és antioxidánst tartalmaz. Orac-értéke közel kétszerese az almának, azaz sokkal hatékonyabb a betegségeket okozó és az öregedést gyorsító szabadgyökök megkötésében. Fogyasztásával felkészíthetjük szervezetünket a megfázással és influenzával fenyegető téli időszakra, az aktív életmódra vagy a stresszes élethelyzetekre. Természetes alternatívát jelent az emésztési zavarok és érrendszeri problémák kezelésére. A gránátalmalé hatása a bőr feszesítésében, ránctalanításában is megmutatkozik. A gránátalma összetevői között megtalálhatók vitaminok, ásványi anyagok és egészségvédő hatással rendelkező növényi vegyületek. Rendkívüli népszerűségét immunerősítő és antioxidáns hatásának köszönheti, melyeknek révén kétszeres erővel csökkenti a betegségek kialakulásának esélyét. A gránátalma és a szilva vagy a fekete áfonya Orac-értékét (antioxidáns kapacitás mértéke) összehasonlítva láthatjuk, hogy szabadgyökfogó képessége jóval felülmúlja a legkedveltebb gyümölcsökét. Ugyanez mondható el az eper, az alma és a málna esetében is. Antioxidánsai intenzíven védik a szívet és az ereket, valamint fiatalon tartják a bőrt.