Belépő szintű és profi Olympus diktafonok

Írta: | 2015. május 20. szerda

Az Olympus hangrögzítő modelljei között minden felhasználó megtalálhatja az ideális készüléket, legyen szó egy iskolai előadásról, zajos környezetben készített interjúról, vagy személyes jegyzetek készítéséről. Az Olympus kellő hangsúly fektet a kielégítő üzemidőre, a felvétel minőségére és a mai követelményeknek megfelelő modern technológiák alkalmazására. Vásárlás előtt elsősorban szükséges felmérni, hogy leggyakrabban milyen környezetben használnánk a hangrögzítőt, illetve milyen funkciók melyek feltétlen szükségesek a diktafon használatakor. A következőkben két végletet mutatunk be, egy alapmodellt és egy újgenerációs modern készüléket.

Olympus VN-731PC diktafon

Olympus VN-731PC diktafonAz alapkategóriás hangrögzítő két üzemmódban működhet, a kifejezetten kezdők számára szánt simple mode csupán a legfontosabb információk jelennek meg a monokróm kijelzőn, nagy betűmérettel. A normál üzemmód inkább haladó felhasználóknak ajánlott, melyben a diktafon összes funkcióját elérhetjük. A készülék alacsony zajszintű térmikrofonja minden irányból képes rögzíteni a hangokat, kiváló zajszűrőjének köszönhetően a légzéshangokat is képes csökkenti. Az Olympus VN-731PC diktafon hátuljába integrált állvány kényelmesebbé teszi az asztali használatát, jelentősen segít csökkenteni a normál használat mellett keletkezett súrlódó hangokat. A felvétel minősége beállítható két téma választásával ami a Scene Select menüből érhető el. A készülék a felvételek készítésére és lejátszására WMA formátumot használ. A diktafon üzemeltetéséhez 2 db AAA elem szükséges.

Olympus DM-7 diktafon

Olympus DM-7 diktafonA Wi-Fi funkciós, új generációs digitális hangrögzítő új szintre emeli a hangrögzítést, okostelefon kompatibilitása segítségével akár távolról is vezérelhetjük a készüléket sőt, még telefonnal készített fotók is hozzárendelhetők a felvétel idővonalához. A kiváló hangminőségről egy 90°-os iránytartományú, rendkívül alacsony zajszintű sztereó mikrofon gondoskodik, a zajkioltó funkcióval hatékonyan kiszűrhetők a nem kívánatos háttérzajok. A hangok PCM, WMA és MP3 formátumban rögzíthetők, DM-7 diktafon szövegfelolvasás funkciója txt, html, doc és docx formátumokat is támogatja. A hangrögzítő egyszerű és kényelmes kezeléshez hozzájárul a diktafon új felhasználó felülete, színes kijelzője és ikonok használata. Az Olympus DM-7 modelljén is elérhető a kényelmes használatot biztosító hangvezérlés funkció. A diktafon LI‑50B Lítium-ion akkumulátorral üzemel, megvásárlásakor a mellékelt tartozékok: fülhallgató, tok és csuklópánt, Olympus Sonority Szoftver, és USB kábel.

Diktafonok képeinek forrása: www.tennofoto.hu