A Bitcoin-turisták kiutasítása

Írta: | 2022. július 6. szerda

A Bitcoin a történelem egyik legrosszabb havi árfolyamteljesítményét produkálta, júniusban -37,9%-kal csökkent a kereskedés. A Bitcoin szinte teljesen kiűzte a piaci turistákat, így a HODLerek elszántsága maradt az utolsó sorban.

Bitcoin

Ahogy 2022 első fele a végéhez közeledik, a Bitcoin a történelem egyik legrosszabb havi árfolyamteljesítményét rögzítette. Az árak az elmúlt 30 napban -37,9%-kal csökkentek, ami csak a 2011-es medvepiaccal vetekszik a rekordok legrosszabb hónapja címért. Hogy érzékeltessük a mértéket, a BTC ára 2011-ben 10 dollár alatt volt.

A Bitcoin-árak ezen a héten konszolidálódtak, megemésztve a hónap veszteségeit, és fenntartva egy stabil kereskedési tartományt a 2017-es 20 000 dolláros all-time-high körül. A piac 21 471 dolláros csúcson nyitott, majd a hét közepén rövid ideig 18 741 dolláros mélyponton kereskedett, mielőtt felemelkedett és 19 139 dolláron zárt.

Mivel a júniusi amerikai inflációs becslések továbbra is magasak, és egy lehetséges recesszió viharfelhői fenyegetnek, a piac továbbra is erősen kockázatkerülő. Ez jól látható a Bitcoin láncon belüli teljesítményében és aktivitásában, amely az elmúlt hetekben szerény mértékben csökkent. Mivel a hálózati aktivitás most a 2018 és 2019 legmélyebb medvefázisával egybeeső szinteken van, úgy tűnik, hogy a piaci turizmus közel teljes megtisztulása megtörtént.

A fennmaradó aktivitás azonban úgy tűnik, hogy a nagy meggyőződésű felhalmozás és az önmegőrzés rendíthetetlen trendjéhez igazodik. A tőzsdei egyenlegek történelmileg magas szinten ürülnek, a garnélarák és a bálna egyenlegek pedig érdemben növekednek.

Ilyen összetett és vitathatóan eltérő piaci erők mellett ebben a kiadásban megpróbáljuk azonosítani a Bitcoin láncban nyújtott teljesítmény és a kínálat eloszlásában megjelenő legfontosabb trendeket.

A Bitcoin-turizmus vége

A Bitcoin-elemzés egyik legalapvetőbb fogalma a láncon belüli tevékenység értékelése. Az ötlet lényege a felhasználói bázis relatív erejének vagy gyengeségének azonosítása, különösen a makrohálózat jellegében bekövetkező változások azonosítása.

A magas aktivitás gyakran az új kereslet beáramlásának, a fokozott spekulációnak a szinonimája, és általában a bikapiacokhoz társul (az alábbi zöld színnel ábrázolva).

Az alacsony aktivitás gyakran szinonimája a jelentősen csökkent keresletnek és a piaci turisták csökkenő érdeklődésének, és jellemzően a medvepiacokra jellemző (az alábbi piros színnel jelölve).

Forrás: https://insights.glassnode.com/the-week-onchain-week-27-2022/?utm_campaign=woc_27_2022&utm_medium=woc_newsletter&utm_source=email